Stereolog #1 – Podcast

[powerpress]

En af jazzens mere legesyge og innovative skikkelser, guitaristen Tao Højgaard, sløjfer saxofoner og trompeter, og bruger i stedet videnskabsfolk som melodibærere i ny koncertform på Jazzhus Montmartre.Tao Højgaard har, under sit alter ego ”Mute State”, indbudt to af tidens mest anerkendte videnskabelige stemmer, astrofysiker Anja C. Andersen og filosof Ole Fogh Kirkeby, til at være solister i en anderledes koncertform, en koncertform hvor en samtale imellem to videnskabsfolk gøres til både melodistemme og dirigent i musikken.

Ole Fogh Kirkeby, Anja C. Andersen og Mute State aka Tao Højgaard

Publikum inviteres ind i et videnskabeligt og kunstnerisk eksperiment, hvor det undersøges om musikkens illustrative og stemningsmæssige kvalitet, kan få videnskabsfolk til at formidle deres fagområder fra nye vinkler, og samtidig give publikum en intuitiv forståelse, af både videnskabens og livets komplicerede sammenhænge. Musikken bliver en abstrakt vært og ordfører, der via lydlige strukturer, dynamiske skift og harmoniske kunstgreb inddeler videnskabsfolkenes samtale i stemningsmæssige kapitler.“Både musikere og professorer vil forholde sig til et fælles tema, og på baggrund af tanker om “jazzens væsen”, er valget endt på “Ånd og Struktur”, et tema der har enorm betydning, ikke bare for kunst og videnskab, men for mennesker helt generelt, og altså et tema vi alle kan få noget ud af at høre kloge mennesker tale om” – udtaler musiker og idémand Tao Højgaard, og fortsætter: ”Musik beskæftiger sig med de samme begreber, som både naturvidenskab og humaniora, og kan illustrere alt fra planeters indbyrdes forhold og det periodiske systems opbygning, til de dybeste afkroge og allermest komplekse sider af den menneskelige følelsesmekanik … derfor er dyb samtale og musik en naturlig sammenkobling, og et led i min søgen efter musikkens og kunstens essens”

Koncertformen er navngivet “Stereolog” og er blevet til i samarbejde med Jazzhus Montmartre, der også lægger hus til seancen. En historisk jazzklub der i mere end een forstand, har ladet jazzen udvikle sig og søge nye veje. Flere stereolog-koncerter er i støbeskeen og målet er at skabe en solid platform for god musik og dybe tanker … et kunstnerisk svar på en TED Talk, med jazzens legende og undersøgende natur som ramme.Stereolog #1, Anja C. Andersen, Ole Fogh Kirkeby og Mute State. Søndag d.4/11 kl.15.00 Jazzhus Montmartre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *